Контейнерни растения

Списък с предлаганите в разсадника дървета и храсти

Актуални:

Cupressus arizonica 1/0 (аризонски кипарис) P13 - 3,60 (1,20 лв на едро)/бр. (40-60 см)
Juniperus sabina (миризлива смрика) C2 - 6,00 (2,52 лв на едро)/бр.
Thymus 'Mariana', 'Mariana II', 'Mariana 3' (мащерка - ранноцъфтяща, късноцъфтяща, изправена) P13 - 3,60 (1,20 лв на едро)/бр.
Посочените цени са с включен ДДС.

Cupressus_arizonica.jpg Juniperus_sabina.jpg Juniperus_sabina_field.jpg Thymus_ssp.jpg

Брой показвания на статиите
315733

      СД "Интродукция - Георгиев и С-ие" се занимава с производство на декоративни и горски дървета и храсти, както и със семепроизводство. Дружеството е основано през 1989-та година и е една от първите частни фирми в България. Разсадникът се намира до гр. Стара Загора, което гарантира удобен транспорт до всяка точка на България. Работи с технология за контейнерно производство по европейски образец и стандарти. Продукцията е с изключително високо качество и се разпространява както в България, така и в Европа.

Наименованието "Интродукция" съответства на дейността на фирмата - този технически термин от лесовъдството означава въвеждане на нови, нехарактерни видове (интродуциране) в местното видово разнообразие. В по-общ смисъл означава и въвеждане на нови технологии, методи и похвати. Контейнерното производство е сравнително нов начин за отглеждане на растения и има множество предимства пред по-традиционното отглеждане в почва. Тази технология позволява 100% прихващане, тъй като засаждането не представлява стрес за новозасадените растения и не се увреждат корените им. Освен това няма голямо значение кога се засаждат растенията, отглеждани в контейнер - дали е пролет или есен, дали е лято или зима.

Асортиментът от декоративни растения е изключително богат и е съобразен с климатичните условия в България. Приоритет е не само добрият търговски вид, но и жизнеспособността на всички предлагани сортове. Основната част от продукцията е в едно-, дву- и трилитрови контейнери (саксии). Почти всички растения се произвеждат с вегетативно размножаване (най-често от резници), така че да няма разпадане на сортовите белези, като материалите се взимат от собствения маточник. Разбира се, някои от произвежданите видове са със семенен произход от идентифицирани и селектирани източници. С разрастването на производството, продукцията намира място и на пазарите в САЩ, Азия и др.

Възможно е и растенията да бъдат поръчани през Интернет магазина ни и да бъдат изпратени с куриер от разсадника ни край с. Арнаутито, Стара Загора, до Вашата врата.

Предлагаме преференциални условия и цени за озеленителни фирми. Списъкът с наличните количества растения, както и техните цени, е винаги достъпен от страницата ни.

Дружеството е член на Асоциация на производителите на декоративни растения в България (http://nurserybg.eu/)

Разсадникът е регистриран и като горски разсадник за производство на местни горски видове, в допълнение на интродуцираните декоративни.

 

Условия за ползване на страницата и етичен кодекс на дружеството

Работно време:
понеделник - петък 8:00-12:00, 13:00-17:00,
събота и неделя - почивни дни.
mapbg small

Документи, сертификати, удостоверения:

certificate_production.jpg certificate_trade.jpg declaration_conformity.jpg forest_nursery.jpg phytosanitary_registration.jpg

Всички тези документи могат да бъдат разпечатани като щракнете върху съответния с десния бутон на мишката и изберете "Отваряне в нов подпрозорец" или "Open link in new tab" и след това от менюто "Файл" изберете "Отпечатване" (File > Print).


Всички права запазени. Съдържанието на този сайт, включително текстове, снимки и скици, са предмет на авторско право и са собственост на СД "Интродукция - Георгиев и С-ие". Използването на текстове и изображения от introbg.eu е забранено, освен при изрично писмено разрешение от страна на собственика на правата.

Тази интернет страница използва "бисквитки" (cookies) за запаметяване на израния на език за визуализация, както и за навигация. Ако не желаете върху компютъра Ви да се запомня такава информация, моля включете поверителен режим на браузъра си или напуснете страницата.